Thursday, November 21, 2024
Actualitat

Òscar Escuder és reelegit president de Plataforma per la Llengua

Els membres de la candidatura alternativa anul·lada no assisteixen a l’Assemblea i demanen un procés de “mediació” perquè s’atenguin les seves demandes

Òscar Escuder ha estat reelegit president de Plataforma per la Llengua aquest dissabte en l’Assemblea General Ordinària anual de l’entitat feta a l’Ateneu Barcelonès. Escuder seguirà al capdavant de l’organització durant els pròxims quatre anys i comptarà amb una executiva integrada per 25 persones més, de les quals 13 han estat elegides en aquesta assemblea. A més de la tria de les persones, l’Assemblea General Ordinària també ha servit per aprovar el pressupost i el pla d’activitats del 2024, i per avalar la memòria d’activitats i l’estat de comptes del 2023.

Els socis han escollit tretze càrrecs de l’executiva, atès que aquest organisme es renova de meitat en meitat cada dos anys. L’Assemblea ha reelegit Escuder com a president i ha ratificat tots els candidats de la candidatura “El futur, en català”.

En el seu discurs com a candidat a la presidència de l’entitat, Escuder ha recordat que l’aspiració de Plataforma per la Llengua és que arribi el dia que s’hagi de “dissoldre” perquè això voldria dir que la situació del català seria de plena normalitat i no caldria l’existència d’una entitat de defensa dels drets lingüístics dels catalanoparlants.

L’entitat ha presentat el pla d’activitats del 2024, que es proposa actuar en cinc grans eixos: normalitzar i incrementar l’ús de la llengua en tots els sectors i els nous mercats, garantir l’ús i el prestigi de la llengua entre els joves, projectar la força de l’entitat i la seva xarxa de socis i activistes arreu del domini lingüístic, exercir com a principal agent de pressió i incidència política i judicial en favor de la llengua, i, en darrer lloc, generar discurs i ser referents en matèria lingüística.

Entre les novetats anunciades per Plataforma per la Llengua hi ha l’impuls d’un canal propi de TikTok per arribar a públics més joves. L’entitat també donarà suport a nous referents i creadors de contingut en català a les xarxes socials i incidirà en sectors d’oci i consum juvenils. Pel que fa a l’acció territorial, es reforçarà l’activisme a peu de carrer arreu del domini lingüístic i també l’activisme a les xarxes socials. A més, Plataforma per la Llengua vol incrementar aquest any l’acció a les Illes Balears i al País Valencià, i obrir delegacions a Andorra i la Franja de Ponent.

L’Assemblea de Plataforma per la Llengua ha estat marcada per la tensió que hi ha hagut els darrers dies amb els impulsors de la candidatura “Plantem cara per la Llengua”, que han intentat presentar una candidatura a l’executiva, però no ho han pogut fer perquè no complien els requisits que fixen els Estatuts, segons l’entitat. Els membres de la candidatura no reeixida, encapçalats per Agustí Cerdà, no han assistit a l’Assemblea i han assenyalat que la seva voluntat “sempre ha estat impulsar un procés democràtic tranquil, nítid i transparent, evitant cap mena de crispació interna”. També han anunciat que instaran formalment l’executiva de Plataforma per la Llengua a “encetar un procés de mediació per tal de resoldre el conflicte existent”. “D’ara endavant, vetllarem perquè el seu futur estigui regit pels principis de la democràcia interna, sense por a la diversitat d’opinions i sense sectarismes”, han afegit.

Foto: Votació en l’Assemblea de Plataforma per la Llengua a l’Ateneu Barcelonès / Plataforma per la Llengua

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Verified by ExactMetrics