El saló del videojoc en català SAGA dona protagonisme al públic familiar
La tercera edició del certamen es farà del 30 de novembre a l’1 de desembre a la Farga de l’Hospitalet de Llobregat i potenciarà el talent local
Plataforma per la Llengua ha presentat aquest matí el programa definitiu de la tercera edició de SAGA, saló del gaming, la fira del videojoc en català, que es farà a la Farga de l’Hospitalet de Llobregat entre el divendres 30 de novembre i el diumenge 1 de desembre. L’edició d’enguany dedicarà un dia específic al públic familiar, diumenge, amb activitats pensades per ajudar les famílies a gestionar l’ús dels videojocs a casa.
El saló “fa una aposta especial pel talent local, les activitats formatives i el públic familiar”, i “es consolida com a punt de referència de les comunitats catalanoparlants vinculades al món dels videojocs”, ha remarcat Tina Font, membre de l’executiva i de la comissió de videojocs de Plataforma per la Llengua, en la presentació del certamen. Entre les novetats d’aquest any hi ha la diversificació dels jocs als quals es podrà competir, es potenciaran les activitats formatives amb un concurs de creació in situ de jocs retro per a estudiants de formació professional, impulsat pel Departament de Cultura, i es donarà protagonisme a la intel·ligència artificial amb xerrades i taules rodones. A més, d’acord amb els lemes d’aquesta edició, “#TothomÉsGamer” i “Hem nascut per jugar”, SAGA incorpora un Espai de la Calma, pensat en col·laboració amb la Federació Catalana d’Autisme.
El conseller de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, Francesc Xavier Vila, ha remarcat el paper “fonamental” que juga l’àmbit dels videojocs en l’oferta d’entreteniment i lleure en català. “L’espai on s’entrecreuen el món digital, el món dels videojocs, el lleure, l’entreteniment, el plaer i les noves generacions, és un espai estratègic per la conselleria de política lingüística”, ha dit el conseller.
El saló, organitzat per la Plataforma per la Llengua amb el suport dels departaments de Política Lingüística, d’Empresa i Treball, i de Presidència, ja té les entrades a la venda. Costen 7 euros, si és per a un dia; 15 euros, si és per a tots tres dies; 40 euros, si també hi vols portar l’ordinador i jugar durant 56 hores a la LAN Party, i 20 euros si vols accedir a la LAN Party només per participar en les competicions de jocs de lluita. Els socis de Plataforma per la Llengua tenen una oferta de quatre entrades pel preu de 5 euros cadascuna, mentre que els membres d’associacions d’autistes i usuaris del Carnet Jove poden obtenir les entrades de dia al saló amb un descompte de 2 euros. En el cas dels membres d’associacions d’autistes, han de demanar un codi promocional a la seva associació. A més, els socis de l’SX3 i els participants dels concursos, com ara els de cosplay (disfresses), hi tindran accés gratuït.
SAGA, amb només dues edicions fins ara, s’ha consolidat com el punt de trobada de la comunitat del videojoc en català. L’any passat es van superar els 7.000 assistents, el doble que en la primera edició i en un espai que també era el doble de gran. En la tercera edició es mantindrà l’espai de l’any passat i hi seran presents una setantena d’empreses, centres formatius i entitats amb les últimes novetats del món dels videojocs. També es mantindrà l’espai de la LAN Party per jugar durant 56 hores seguides a desenes de videojocs, es programaran competicions de primer nivell en un gran escenari de 14 metres i es faran xerrades, tallers, formacions i sessions informatives a l’Espai Tallers i al nou Espai LlenguaCat. A més, l’espai dels pòdcasts es convertirà en SAGA TV i hi haurà desenes de punts de joc, entre l’espai del retrogaming, la zona de simuladors de cotxes i els nous espais dedicats als videojocs més populars del mercat, als jocs de realitat virtual i als videojocs mòbils.
Com en l’edició anterior, en el marc del saló es lliuraran els Premis SAGA als millors videojocs amb versió en català, però aquest any s’atorgaran dissabte i donaran més visibilitat a les empreses desenvolupadores.
En un escenari de 14 metres, i a través d’una pantalla gegant, SAGA permetrà seguir en directe diverses competicions organitzades i amb locució en català per Gamesports Electrònics: una Copa de les Estrelles dels millors equips de la competició LlOP del League of Legends (LOL) i dos partits d’exhibició de l’equip de League of Legends del Futbol Club Barcelona contra els dos finalistes de la Copa de les Estrelles. Les competicions LlOP són les competicions regulars de videojocs que organitza Gamesports Electrònics i que es retransmeten en català a Twitch.
Foto: Presentació de la tercera edició del saló del videojoc en català SAGA / Departament de Política Lingüística