Thursday, April 3, 2025
ActualitatINICIATIVES

Amor presencial i en català

Acte de Tindercat: Operació Sant Jordi, a Sant Cugat del Vallès / B.G.B.

Centenars de joves participen en la primera trobada presencial de TinderCat a Sant Cugat

Bernat Garcia i Bassols

Centenars de joves van tenir divendres l’oportunitat de desfer-se de les limitacions que té lligar a través de pantalles i desvirtualitzar-se en assistir a la primera trobada presencial de TinderCat, batejada com a TinderCat: Operació Sant Jordi. TinderCat és una iniciativa creada per Gerard Querol, un tiktoker català, conegut a les xarxes com a Gerry, Carla Junyent i Ramon Pera, que han creat a Twitter Spaces un espai per lligar en català. De moment, ja tenen més de 9.700 seguidors a Twitter.

L’acte, amb l’eslògan Rosa, llibre i clau, es va celebrar durant la tarda i la nit del divendres passat, vigília de Sant Jordi, al Parc Ramon Barnils, de Sant Cugat del Vallès i va comptar amb l’assistència d’uns 300 joves que van venir d’arreu de Catalunya a buscar l’amor en català. I és que una particularitat que va tenir tant l’acte com l’espai de Twitter respecte d’altres plataformes i altres contextos on es busca parella és que tothom parlava en català.

L’esdeveniment va començar a les sis amb l’obertura d’unes barres de bar que van anar tenint més i més feina a mesura que avançava la nit. Una mica més tard l’ambient es va anar omplint d’amor, en aquest cas cap al Barça femení, ja que va començar el partit de les semifinals de Champions, que va ser retransmès en una pantalla gegant amb l’acompanyament de la música de DJ PD Zitas. 

Amb el Parc Ramon Barnils cada vegada més ple, era l’hora que comencés a sorgir l’amor sobre l’escenari, amb la mediació de “la fàbrica de l’amor”. L’Ariadna i l’Estela van ser les protagonistes d’aquesta dinàmica, ja que van pujar a l’escenari disposades a tenir una cita a cegues amb quatre pretendents per, al final, triar-ne un. Els afortunats van ser, per una banda, la Regina, que va aconseguir, amb molt suport del públic, l’oportunitat de tenir una cita amb l’Ariadna, i per una altra, en Pau, que va sortir triomfant entre els pretendents de l’Estela.

Tot i la clara temàtica amorosa de l’acte, un dels missatges que volien deixar clar els organitzadors és que no cal buscar l’amor romàntic per ser feliç i que amb les roses de Sant Jordi que et regali la teva família o amics ja n’hi ha prou. És per això que no totes les dinàmiques van estar relacionades amb la cerca d’una parella. Uns voluntaris, per exemple, van jugar a Casar, matar i cardar amb personatges catalans molt coneguts com les cantants Bad Gyal i Rosalía, l’actor Carlos Cuevas i el meteoròleg Tomàs Molina. Un joc on, entre tres persones has d’escollir amb quina et casaries, amb quina cardaries i a quina mataries.

També en aquesta línia de xafarderia, però no necessàriament orientada a trobar parella, es van llegir algunes confessions que el públic havia escrit durant la vetllada. Es va veure més d’un cas de persones que van aprofitar les confessions per revelar davant de tot el públic, que s’ho mirava encuriosit, l’enamorament cap a algun dels seus amics.

Per acabar d’animar la festa abans de les actuacions musicals, van pujar a l’escenari, per una banda, Carles Tamayo, youtuber i periodista, Gemmeta la divina, tiktoker i Dave Zulueta, cantant i poeta i per una altra, Miki Núñez i la seva parella Sara Roy, cantants tots dos. Aquests últims, batejats pels organitzadors com “la parella de l’any”, van jugar a Qui és més probable que per comprovar si realment són tan bona parella com semblen, una prova que van superar amb nota, ja que van coincidir en la gran majoria de les preguntes.

Un cop acabat aquest acte, era el torn de buscar l’amor de la gent del públic, que van poder gaudir de l’actuació del grup musical Pernil Salat i, més tard, de la música de DJ PD Zitas.

L’esdeveniment, tot i ser la primera vegada que es feia, va tenir un gran èxit que s’ha vist reflectit en les valoracions que els assistents han fet a Twitter. Un exemple és l’Adriana Arroyo, que declara: “Hem arribat tard però ha estat massa bé, s’ha de repetir 100%” o l’Arnau Llambrich, que diu que el TinderCat presencial va ser “absolutament brutal i una demostració del talent i la iniciativa juvenil del nostre país”. “Gràcies i seguiu!!!”, afegeix. Els organitzadors ja planegen fer una altra trobada presencial a l’estiu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Verified by ExactMetrics