Friday, October 18, 2024
Actualitat

El PP manté el pla de segregació lingüística a l’escola tot i el trencament amb Vox

Educació mantindrà el projecte tres anys i després n’avaluarà els resultats per decidir si el revoca

El govern balear del PP mantindrà almenys tres anys el pla de “lliure elecció de llengua” que va pactar amb Vox, tot i el trencament entre el partit de Marga Prohens i la formació ultradretana. Així ho ha anunciat aquest dilluns el conseller d’Educació, Antoni Vera, que ha explicat que el pla, que separa alumnes per llengua, començarà a aplicar-se el curs vinent, s’estendrà a secundària el següent i quan hagin passat tres cursos se n’avaluaran els resultats i es decidirà si es manté.

L’aplicació d’aquest pla ha estat un dels cavalls de batalla de Vox a l’hora de mantenir el suport parlamentari al govern de Prohens. L’executiu del PP l’ha hagut de posar en marxa a corre-cuita i el partit ultradretà l’ha acusat de no haver-se implicat prou perquè funcionés.

De fet, el pla de “segregació lingüística”, com diuen els seus detractors, ha estat rebutjat per la gran majoria de la comunitat educativa i només s’hi han adherit onze centres, cap dels quals públic. Sindicats de l’ensenyament, mestres i entitats en defensa de la llengua han tornat a demanar la retirada del pla aprofitant la retirada de suport al govern de Vox, el seu principal valedor.

Foto: Antoni Vera durant l’acte de reconeixement a les millors notes de la PBAU / GOIB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Verified by ExactMetrics