Friday, October 18, 2024
Actualitat

Augmenta un 17% el nombre d’inscrits als exàmens oficials de català a Andorra

L’aprovació de la Llei de la llengua pròpia i oficial ha disparat l’interès per aprendre l’idioma del país

El nombre d’inscripcions als exàmens oficials de llengua catalana per a l’obtenció de diplomes acreditatius del nivells A1, A2, B1, B2, C1 i C2 per als candidats lliures a Andorra ha arribat aquest juny a 699 persones, un 17% més que el juny del 2023, segons ha informat el govern andorrà, que ha fet balanç de la segona convocatòria anual de les proves que va començar dissabte.

Els 699 inscrits s’han repartit de la manera següent: A1, 72; A2, 62; B1, 62; B2, 239; C1, 148; i C2, 113. L’augment en el nombre d’inscripcions s’ha produït, principalment, en els nivells bàsics A1 i A2 i coincideix amb l’aprovació i entrada en vigor de la Llei de la llengua pròpia i oficial, que estableix, entre altres coses, l’obligatorietat del coneixement del català, en un termini de cinc anys, a tothom qui vulgui tenir un permís de residència per viure al país. També s’ha triplicat aquest any el nombre d’usuaris als Centres de Català.

Els exàmens, que avaluen tant la comprensió oral i lectora dels candidats, com l’expressió i interacció escrites i orals, van començar el dissabte passat i continuaran el 7 o el 15 de juny, segons el nivell del qual s’examina el candidat. Els inscrits s’examinen a l’Escola Andorrana de segona ensenyança de Santa Coloma i al Centre de Català d’Escaldes-Engordany. La convocatòria oral es pot consultar a la pàgina web www.cultura.ad. Al mateix portal web, i a partir del 2 de juliol a les 10 hores, es publicaran els resultats dels candidats segons si són aptes o no aptes.

Foto: Exàmens oficials de català a Andorra / Govern d’Andorra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Verified by ExactMetrics