Sunday, October 6, 2024
Actualitat

Antoni Llabrés, nou president de l’OCB amb un suport rècord

El màxim responsable de l’entitat la veu “més forta que mai” i preparada per afrontar “l’hostilitat i els atacs continus a la llengua” del PP i de Vox

El jurista i professor titular de dret penal de la Universitat de les Illes Balears (UIB) Antoni Llabrés s’ha convertit en el nou president de l’Obra Cultural Balear (OCB) en obtenir l’aval de 1.173 socis, un suport rècord en les eleccions de l’entitat. Llabrés era l’únic candidat de l’OCB després de la renúncia al càrrec, per motius personals, de l’anterior president, Joan Miralles. En el procés electoral de caràcter extraordinari dut a terme aquest dimecres s’ha multiplicat per cinc els resultats de 2022, quan hi va haver 235 vots emesos, i s’ha triplicat el rècord històric de 2005, primer mandat de Jaume Mateu, quan hi van participar 433 socis.

Llabrés s’ha mostrat satisfet per l’alta participació en el procés electoral, que “demostra que l’entitat està més forta que mai, que la seva base social està activa, implicada i preparada per afrontar l’escenari d’hostilitat i atacs continus a la nostra llengua i a les principals senyes” d’identitat. El nou president ha agraït la tasca feta pels seus predecessors i el compromís del nou equip “per voler-se implicar en el projecte, en un moment en què el context polític de les Illes Balears necessita una OCB més activa i reforçada que mai, per defensar la nostra llengua i cultura dels atacs a què les sotmeten les polítiques regressives i hostils de l’actual pacte de govern del PP i Vox”. Llabrés ha destacat que el seu objectiu és “mantenir una Obra Cultural Balear forta, amb il·lusió i que continuï essent l’entitat de referència en la defensa de la llengua i la cultura pròpies i que en els moments històrics adversos sempre ha sabut canalitzar les demandes i les mobilitzacions de la gent que creu en el nostre país”.

El nou president estarà acompanyat per un equip de setze persones, de les quals onze ja havien estat membres de la junta directiva durant els dos darrers anys i cinc són de nova incorporació. És una llista paritària, integrada per vuit homes i vuit dones. Entre els nous membres hi ha el sociolingüista eivissenc i expresident de la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), Isidor Marí Mayans, el filòleg, professor jubilat de la UIB i exdirector general de Política Lingüística, Joan Melià Garí, i el jurista, exdirector de l’Advocacia de la CAIB i exdirector de l’Institut d’Estudis Autonòmics, Lluís Segura Ginard. També en formen part el periodista, Joan Carles Palos Nadal i la filòloga Neus Sánchez. La resta de membres de la junta directiva són els que van iniciar el mandat el febrer del 2022. Continuen com a vicepresidentes primera i segona, Magdalena Serra Capó i Catalina Bibiloni Morro; Damià Perelló Femenia en serà el secretari i Margalida Homar Marcè, la tresorera. Maties Garcias Salvà, Pilar Arnau Segarra, Caterina Canyelles Marquès, Jordi Cloquell Noceras, Catalina Maria Bover Nicolau i Neus Picó Veny ocupen el càrrec de vocals.

Foto: Antoni Llabrés votant en el procés electoral per elegir el president de l’OCB / OCB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Verified by ExactMetrics