Sunday, October 6, 2024
Actualitat

La CCMA presenta la nova plataforma de continguts en català

El portal engegarà el setembre vinent i espera atraure el públic infantil i juvenil

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) ha presentat aquest dimecres la nova plataforma de continguts en català al món digital que prendrà el relleu de l’actual portal, el 3 a la carta, per adaptar-se als hàbits de consum actuals dels ciutadans, acostumats a plataformes com Netflix, Filmin o Prime. El nou portal, que serà gratuït i adreçat a tothom, però pensat especialment per arribar al públic infantil i juvenil, entrarà en funcionament el setembre vinent.

La nova plataforma, transmèdia i interactiva, oferirà vídeo a demanda, canals en directe i canals verticals temàtics, videojocs i música, entre d’altres. El portal aplegarà sèries, documentals, informació, esports, cultura i ciència, així com continguts infantils i per a joves, i educatius.

El projecte es posarà en marxa en dues fases. En la primera, prevista per al setembre que ve, es presentarà la nova plataforma de la CCMA, amb una millor experiència d’usuari  i una nova oferta de continguts exclusius digitals. En la segona fase, prevista per al segon trimestre del 2024, es posarà en funcionament la nova plataforma de país, que serà oberta a tercers i que ampliarà el catàleg de serveis i continguts.

La CCMA recorda que el 3 a la carta va ser un servei pioner quan es va crear el 2004, any en què encara no existia YouTube ni s’havia posat en marxa l’iPlayer de la cadeba britànica BBC, estrenat el 2007. Ara, la Corporació es proposa “tornar a ser capdavanters i referents en el món digital” i adaptar els continguts i les formes de distribució als hàbits de consum i experiència audiovisual actuals i “ser un agent actiu de la llengua catalana en un context de retrocés”. També vol donar suport al talent per a la producció i distribució de continguts en català. La nova OTT (sigles angleses de Over The Top)  tindrà un pressupost de 30 milions d’euros per al 2023.

Durant l’acte de presentació de la plataforma, que s’ha fet en un plató de TV3, la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, ha remarcat la importància del projecte “per fomentar l’ús del català”. “Que la Corporació posi a l’abast de tothom continguts de qualitat i en català és molt important per a la llengua i per a la cultura catalanes”, ha afegit.
La presentació de la plataforma de la CCMA arriba dies després que es posés en marxa La Xarxa+, una portal de continguts audiovisuals en català promogut per la Xarxa Audiovisual Local (XAL), especialitzada en continguts locals, que permet accedir en directe a més de trenta canals de televisió i ràdio locals.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Verified by ExactMetrics