Friday, October 18, 2024
INICIATIVES

Softcatalà presenta un servei de transcripció d’àudio i vídeo en català

L’eina serà útil per a gravacions, apunts i pòdcasts i per crear subtítols

Softcatalà ha presentat oficialment aquest dilluns un servei de transcripció d’àudio i vídeo a text que ja està disponible al web de Softcatalà. Amb aquest nou servei es podran transcriure els arxius en català d’àudio i vídeo a text, sense necessitat de recórrer a eines en altres idiomes.

El servei està pensat per transcriure gravacions, apunts o pòdcasts a text o per crear subtítols per a vídeos.

Per fer servir el servei de transcripció només cal enviar un fitxer d’àudio o vídeo en algun dels següents formats: MP3, WAV, OGG, FLAC, AVI, MP4, MOV i MKV.  El fitxer es processarà i quan s’acabi aquest procés s’enviarà un correu electrònic amb l’enllaç de la transcripció a l’usuari. La durada d’aquest procés, o el temps d’espera, dependrà del nombre de transcripcions que hi hagi pendents de processar. El fitxer s’esborrà 72 hores després de ser transcrit.

Un cop acabada la transcripció es pot escollir entre baixar el text de la transcripció tant en format text com en SubRip (str), que és el format més popular de subtítols.

A més de baixar els textos, també hi ha l’opció d’un editor en línia que permet acabar d’esmenar la transcripció, ja que aquests serveis comenten errades. El servei transcriu el text, i també la puntuació de les majúscules, cosa que fins ara cap sistema oferia.

Per oferir aquest servei s’utilitzen models de transcripció d’OpenAI anomenats Whisper. Softcatalà té un projecte centrat a millorar-los per al català. A més, està treballant amb el projecte Buzz per fer la transcripció a l’ordinador de l’usuari en lloc del web per garantir-ne la privadesa.

Amb aquest projecte, l’associació es proposa posar a l’abast del públic catalanoparlant una eina per facilitar i promoure l’ús del català a l’àmbit digital i tecnològic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Verified by ExactMetrics