Friday, October 18, 2024
INICIATIVES

Premi a la creació de continguts per a xarxes

La Xarxa Vives, el GELA i Òmnium engeguen una nova edició dels guardons que promouen el català, l’aranès i la LSC

La Xarxa Vives d’Universitats, el Grup d’Estudi de Llengües Amenaçades (GELA) de la Universitat de Barcelona (UB) i Òmnium Cultural han convocat una nova edició del Premi a la creació de continguts audiovisuals en català, aranès i llengua de signes catalana (LSC) a les xarxes. El certamen valora i premia l’originalitat, la qualitat tècnica, artística i lingüística, així com la contribució a la promoció de la llengua, dels vídeos i canals difosos a les xarxes socials.

S’atorguen tres premis, cada un dotat amb 1.000 euros: un premi al millor canal en català, un premi al millor canal en aranès i un altre premi al millor canal en llengua de signes catalana (LSC).

Per presentar una candidatura, es pot fer mitjançant l’autopresentació (qualsevol persona pot presentar la candidatura sobre el seu canal) o bé presentant treballs d’altri (qualsevol persona pot presentar la candidatura sobre un canal que li sembli que pot optar al premi). Cada candidatura només pot presentar un canal per premi. 

Els organitzadors no acceptaran candidatures de canals que hagin estat premiats en l’anterior edició del premi, ni de canals que hagin rebut finançament públic o patrocini privat.

Els canals que es presenten al premi han de contenir un mínim de cinc vídeos publicats durant el 2022. L’accés als continguts ha de ser obert i públic i les xarxes socials admeses són: YouTube, Vimeo, Instagram TV, Tik ToK o Twitch.

Hi poden participar tots els menors de 35 anys fins al 31 de març d’aquest any. Les bases del certamen es poden trobar en aquest enllaç i en aquest més informació sobre el premi.

Els guanyadors de l’any passat van ser Cabrafotuda com a millor canal en català; l’Associació cultural Es Paums de Vilamòs, per al millor canal en aranès; i Mou_les_mans, de Júlia Evans Calm, en la modalitat de llengua de signes catalana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Verified by ExactMetrics